Bergkamp ziet comeback bij Arsenal wel zitten

LONDEN - Dennis Bergkamp sluit niet uit dat hij in de toekomst terugkeert bij Arsenal. De 39-jarige Nederlander nam in 2006, na elf seizoenen bij de 'Gunners', afscheid van het actieve voetbal.

"Mogelijk kom ik in de toekomst in een andere rol terug bij Arsenal", zei Bergkamp donderdag in een interview op de website van Arsenal.

De voormalige spits loopt in het kader van de trainerscursus momenteel stage bij Ajax. Daarnaast is Bergkamp assistent van bondscoach Johan Neeskens bij Oranje B. De Nederlander liep eind december ook enkele dagen mee met Arsenalmanager Arsène Wenger.

Geweldig

Bergkamp: "Ik hou van deze club en het land, het is geweldig om hier te werken. Ik adviseer iedereen om in Engeland aan de slag te gaan, als speler of trainer. Dit land ademt voetbal."

Bergkamp speelde ruim vierhonderd wedstrijden voor Arsenal. Daarin maakte hij 120 doelpunten. In dienst van de 'Gunners' vierde hij drie landstitels. Supporters van Arsenal kozen hem vorig jaar als tweede in de lijst met vijftig beste spelers ooit van de Engelse club.

Tip de redactie