Federer en Dementjeva bereiken finales, Rus door

MELBOURNE - Roger Federer heeft de finale bereikt van de Kooyong Classic in Melbourne. De Zwitserse tennisser deed dat door donderdag in een serieuze driesetter van de Spanjaard Fernando Verdasco te winnen: 6-3 3-6 7-6 (5).

Federer treft in de finale de winnaar van de partij tussen zijn landgenoot Stan Wawrinka en de Chileen Fernando Gonzalez.

Dementjeva

De finale van het WTA-tennistoernooi in Sydney gaat vrijdag tussen de Russinnen Elena Dementjeva en Dinara Safina. Het is een herhaling van de olympische finale afgelopen zomer in Peking, die Dementjeva won.

De olympisch kampioene verkeert in blakende vorm, want donderdag in de halve finale overklaste ze de Amerikaanse Serena Williams. Liefst vijf keer brak Dementjeva de service van de nummer twee van de wereldranglijst om na 68 minuten in 6-3 6-1 te winnen.

Safina had heel wat meer moeite in haar halve finale tegen de Japanse Ai Sugiyama. De nummer drie van de wereld kon pas juichen na zeven kwartier: 6-4 7-6. De partij werd gespeeld in een bijna ondraaglijke hitte van 42 graden Celsius.

Hewitt

Lleyton Hewitt heeft bij het mannentoernooi de halve finales niet gehaald in Sydney. De Australiër moest zijn meerdere erkennen in de Argentijn David Nalbandian: 7-6, 7-5.

Rus

Arantxa Rus heeft met speels gemak de tweede ronde bereikt van het kwalificatietoernooi voor de Australian Open. De 18-jarige Westlandse won in de eerste ronde van de Australische Shannon Golds in twee sets: 6-3 6-1.

Rus, die vorig jaar het juniorentoernooi won van het grand slam in Melbourne, treft in de tweede ronde de Duitse Julia Schruff.

NUwerk

Tip de redactie