Been meest logische opvolger Verbeek

AMSTERDAM - Na een hectische avond in De Kuip, waar woensdag het vertrek van Gertjan Verbeek, Wim Jansen en Peter Bosz bekend werd gemaakt, moet Feyenoord het vizier richten op de nabije toekomst. Mario Been zou al gepolst zijn voor de vacature van hoofdtrainer.

Volgens De Telegraaf staat Been positief tegenover een comeback bij de club waar hij als voetballer opgroeide. Dat Feyenoord 'zijn club" is liet de succesvolle coach van NEC al meermalen doorschemeren.

"Ik heb nog geen enkel contact gehad met iemand van Feyenoord," zei Been woensdagavond laat tegen AD Sportwereld. Volgens die krant kan Feyenoord Been bij NEC weghalen voor 'een kleine 750.000 euro'.

El-Akchaoui

Youssef El-Akchaoui, speler van NEC, gunt zijn coach een overgang naar De Kuip. "Deze kans mag niemand Mario Been ontnemen. Het is een simpele optelsom. Hij is dé kandidaat. Hij heeft daar gespeeld, hij heeft er als trainer gewerkt, hij komt uit Rotterdam en de supporters willen hem. Voor NEC zou het verschrikkelijk jammer zijn, maar hij verdient die job wel."

Volgens de bezoekers van NUsport is 'Pietje Bell' de meest waarschijnlijke opvolger van Verbeek.

Buijs

Mocht Been de nieuwe eindverantwoordelijke worden in de Maasstad, dan zal hij daar Danny Buijs niet meer tegenkomen. De middenvelder (26) verhuist per direct naar ADO Den Haag.

Nadat de clubs het eens waren geworden moest de speler er zelf nog uit zien te komen. Dat gebeurde woensdagavond. Buijs, opgeleid op Varkenoord, werd naar Feyenoord teruggehaald als opvolger van Paul Bosvelt.

De middenvelder wist zijn vorm die hij bij FC Groningen etaleerde nooit te halen in Rotterdam, versleet diverse posities in het elftal en zag zijn speelminuten dalen tot het minimum onder het bewind van Verbeek.

NUwerk

Tip de redactie