Chelsea pas na rust langs Southend

AMSTERDAM - Chelsea heeft alsnog de vierde ronde van de FA Cup bereikt. De Londense club kwam in de replay tegen Southend United nog wel achter, maar won uiteindelijk met 4-1.

Ook Crystal Palace en Hull City gaan door. Crystal Palace versloeg Leicester City met 2-1. Hull City klopte Newcastle United met 1-0.

Chelsea

Chelsea begon op het uitverkochte Roots Hall in Southend-on-sea matig aan de partij. De thuisclub profiteerde bij de eerste uitbraak direct. Er werd een corner afgedwongen waaruit verdediger Adam Barrett de 1-0 binnenkopte. Daarna zette Chelsea wat meer druk op de ploeg uit de League One en op slag van rust zorgde Michael Ballack voor de gelijkmaker.

In de tweede helft liep Chelsea via treffers van Salomon Kalou, Nicolas Anelka en Frank Lampard uit naar de 4-1 eindstand. Wel raakten de Blues Joe Cole kwijt met een op het oog zware knieblessure. In de vierde ronde ontvangt Chelsea Ipswich Town.

Crystal Palace

Crystal Palace nam in eigen huis een 2-0 voorsprong. Voor rust zorgde Paul Ifill voor de eerste treffer, na de thee verdubbelde Sean Scannell de marge. In de blessuretijd deed Mark Alain Gradel nog iets terug namens Leicester, maar dat kwam te laat. Crystal Palace moet nu op bezoek bij Watford.

Op Saint James' Park haalde Hull City eeen zege weg. Thuisclub Newcastle United zag de Gabonees Daniel Cousin in de 81e minuut het net vinden. Hull City speelt in de volgende ronde thuis tegen Millwall.

NUwerk

Tip de redactie