Real-voorzitter ontkent fraude

AMSTERDAM - Real Madrid-voorzitter Ramon Calderon ontkent fraude tijdens de laatste ledenvergadering. Wel ontsloeg hij twee assistenten.

De Spaanse krant Marca beschuldigde de preses van fraude. Hij zou diverse niet-leden hebben toegelaten en leden de toegang hebben ontzegd. Mede daardoor kreeg Calderon nipt steun voor zijn begroting.

Uiteindelijk won Calderon begin december de stemming over zijn begroting, feitelijk een vertrouwensstem, met slechts 47 stemmen. Circa tweehonderd socio's zouden door zijn handlangers buiten de deur zijn gehouden. De twee assistenten die Calderon ontsloeg waren verantwoordelijk voor de ledenadministratie. De voorzitter verklaarde de ledenvergadering desgewenst opnieuw te willen houden.

Zaak

Marca bracht de zaak dinsdag aan het licht en plaatste foto's van tien niet-leden die aanwezig waren tijdens de vergadering. Calderon voelde zich door de zaak gedwongen op woensdag een persconferentie te houden. "Geen van ons heeft direct of indirect invloed op zulke gebeurtenissen gehad. Niemand van ons onderhoudt relaties met die mensen op de foto's", liet de voorzitter op de clubwebsite weten.

Tweede termijn

Calderon zei woensdag ook niet van plan zijn op te gaan voor een tweede termijn. "Het is een eer om voorzitter van Real Madrid te zijn, een genot om voor het eerst in 21 jaar twee kampioenschappen op rij te winnen, maar ik heb geen interesse om hier te blijven."

NUwerk

Tip de redactie