Boom wint veldrit Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Lars Boom heeft woensdag de internationale veldrit van Surhuisterveen gewonnen.

De wereldkampioen, die dit weekeinde zijn nationale titel prolongeerde, bleef in het Friese dorp Thijs Al en Gerben de Knegt voor.

Boom ging met voorsprong de laatste ronde in, maar reed toen lek. Al en De Knegt passeerden.

Toch kon de jonge renner van Rabobank de twee concurrenten achterhalen en zelfs nog van zich afschudden.

Geslaagde test

Voor Boom was Surhuisterveen opnieuw een geslaagde test richting het wereldkampioenschap in Hoogerheide op 1 februari.

''Na mijn val in Loenhout op 30 december was dit pas weer mijn tweede wedstrijd. Nadat ik het NK al eenvoudiger won dan ik gedacht had, wilde ik hier opnieuw voluit voor de winst gaan. Dat werd door die lekke band nog een moeilijk verhaal. Ik ben blij dat het nog gelukt is'', aldus Boom die zondag in Roubaix in actie komt.

Belgische concurrenten

Daar zal hij weer de strijd aangaan met zijn vooral Belgische concurrenten die in de Franse plaats spoedberaad hebben belegd om eenheid in de ploeg te berwerkstelligen.

Boom: ''Ik neem dat allemaal maar met een korreltje zout. Ze kunnen er gerust op zijn dat ik op 1 februari goed zal zijn en voor de titel ga. Waar zij zich druk over maken, moeten ze zelf weten.''

Nys

Sven Nys, die slechts tiende werd in Friesland, nuanceerde de plannen: ''Vooral op een zwaar parkoers kom je niet snel in de gelegenheid om elkaar de hand toe te steken. Het gaat mij er gewoon om dat we in het geval dat dit wel nodig is, niet tegen maar met elkaar rijden. Zoals de Nederlanders vorig jaar deden, toen Groenendaal Boom hielp.''

Tip de redactie