Verbeek, Jansen en Bosz verlaten Feyenoord

AMSTERDAM - Feyenoord heeft woensdag trainer Gertjan Verbeek op non-actief gesteld. Technisch directeur Peter Bosz stapte op, net als assistent-trainer Wim Jansen, die zich solidair verklaarde met de ontslagen hoofdtrainer.

Leon Vlemmings neemt voorlopig de taken waar als trainer van Feyenoord. Vlemmings, eveneens assistent van Verbeek, kwam afgelopen zomer over van NAC Breda, dat een vergoedingssom voor de coach ontving.

Gertjan Verbeek wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte seizoenstart van de Rotterdammers. Tussen de spelersgroep en de trainer boterde het al maanden niet.

Woensdag gaf Verbeek bij de directie aan dat de sfeer tussen hem en de spelersgroep was gedaald tot het nulpunt. ''Het is vechten tegen windmolens'', zei de coach. De directie besloot daarop dat de wegen van beide partijen moesten scheiden.

Persconferentie

In een persconferentie gaf de clubleiding woensdagavond om 19.30 uur tekst en uitleg over de situatie. De spelersgroep is woensdagmiddag tijdens een bijeenkomst ingelicht.

De Rotterdammers staan halverwege het seizoen op de twaalfde plaats in de eredivisie. Bovendien werd de club voortijdig uitgeschakeld in de UEFA Cup. Het traingskamp in Turkije van vorige week was bedoeld om de verhoudingen tussen staf en spelersgroep te verbeteren. In die missie slaagde de club niet.

Onrustig

Bij De Kuip is het woensdagavond onrustig. Tientallen aanhangers van de Rotterdamse club hebben zich op het plein bij het Maasgebouw verzameld. Zij schreeuwen vijandige leuzen tegen het bestuur en steken daarbij vuurwerk af.

De naam van trainer Gertjan Verbeek werd een paar keer hard gescandeerd. De oud-bokser heeft altijd op de steun van het legioen kunnen rekenen.

De Rotterdamse politie en de veiligheidsdienst van De Kuip proberen de opdringende fans in toom te houden.

Opvolger

Geruchten over een opvolger doen al sinds het uitlekken van het nieuws, woensdagmiddag rond 14.30 uur, de ronde. Mario Been lijkt de ideale kandidaat, maar de oud-Feyenoorder ligt vast bij NEC. Willen van Hanegem en Leo Beenhakker worden genoemd als eventuele tussenpaus.

Martin Jol (HSV) en Ronald Koeman (geen club) zijn ook namen die rondzingen.

Heerenveen

Het moment van de leegloop in de technische staf komt op een ongelukkig moment. Vrijdagavond staat Feyenoord in Friesland tegenover Heerenveen voor de hervatting van de competitie. Dinsdag komt het elftal van trainer Trond Sollied naar De Kuip voor het bekerduel.

ZIE OOK:

Onrust bij de Kuip
Verbeek: ‘De wil was er niet meer’

Vlemmings tijdelijk opvolger Verbeek
Fans Feyenoord zeer sceptisch

Been ontkent contact met Feyenoord

Tip de redactie