AMSTERDAM - Kaka is de volgende speler die in de belangstelling staat van het kapitaalkrachtige Manchester City. De Engelsen willen de middenvelder 'koste wat kost' overnemen van AC Milan, zegt Milan-preses Silvio Berlusconi.

Dit meldt de Britse radiozender BBC. City zou bijna 110 miljoen euro over hebben voor de Braziliaanse international.

De 26-jarige spelmaker, die nog een contract heeft tot 2013, kan een salaris van ruim een half miljoen euro per week tegemoet zien, melden Britse media.

De Gazetta Dello Sport zwakt dit bedraf af. Volgens de toonaangevende Italiaanse krant heeft City Kaka een salaris van ruim een miljoen euro per maand voorgeschoteld.

De clubs zouden al met elkaar gesproken hebben over een overgang. De clubeigenaar gaf dit prijs aan Mediaset, een Italiaanse nieuwswebsite waar Berlusconi een belang in heeft.

Navraag

BBC deed na deze onthulling navraag bij Manchester City. Een woordvoerster liet weten dat de club momenteel aan zeventig namen gekoppeld wordt en zij niet ingaan op transfergeruchten.

Sinds sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan zijn intrede heeft gedaan bij City, heeft de Engelse club haar doelstellingen naar boven bijgesteld. Met de oliedollars moet in de komende transferperiode een sterrenelftal bij elkaar worden gekocht.