ROTTERDAM - Feyenoord zal deze transfermaand alleen actief zijn als verkopende partij op de spelersmarkt. Dat zei technisch directeur Peter Bosz dinsdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Rotterdamse volksclub.

''Dat is de realiteit. We kunnen pas kopen als we een grote verkoop doen. En die kans schat ik niet zo groot. Bij kleinere transfers kunnen we nog niets doen op de spelersmarkt. Aan verhuren doen we in principe niet mee. We moeten het doen met de huidige selectie. Gelukkig komen er steeds meer spelers terug van blessures. Dat geeft dan toch wat meer armslag voor de trainer.''

Contract

Feyenoord hoopt met aanvaller Diego Biseswar, die komende zomer transfervrij De Kuip kan uitwandelen, een nieuw contract te kunnen sluiten. Doelman Henk Timmer zal voor nog een jaar bijtekenen, omdat hij dicht bij het aantal wedstrijden is dat hij volgens een clausule in zijn contract moet spelen om voor verlenging in aanmerking te komen.

ADO Den Haag heeft een eerste bod uitgebracht op de Belgische verdediger Timothy Derijck. ''Verder is er niet zoveel beweging'', erkende Bosz.