MADRID - Real Madrid laat onderzoeken of voorzitter Ramon Calderon tijdens de laatste, onrustige algemene vergadering de stemming over het financieel jaarverslag heeft gemanipuleerd.

In de Spaanse media zijn berichten verschenen dat Calderon bij de vergadering in december een grote groep niet stemgerechtigde vertrouwelingen zou hebben binnengelaten om zijn financiële beleid goedgekeurd te krijgen.

Sportkrant Marca beriep zich op anonieme bronnen, die volgens de krant zeer betrouwbaar zijn.

Kleinere marge

De begroting van iets meer dan 400 miljoen euro voor 2009 werd met 564 stemmen voor en 517 tegen aangenomen. Daarbij onthielden 32 leden zich van stemming. Het financieel jaarverslag over 2008 werd met een nog kleinere marge aangenomen.

Calderon kreeg daarbij van het gros van de leden scheldwoorden naar zijn hoofd geslingerd omdat de club het momenteel zo slecht doet. Real Madrid staat op twaalf punten van aartsrivaal Barcelona. ''We stellen een onderzoek in naar de gebeurtenissen'', gaf Luis Barcena van de directie dinsdag aan. ''Dat is een historisch besluit. Nooit eerder hebben we de uitslag van een ledenvergadering onderzocht.''