AMSTERDAM - Michaëlla Krajicek komt definitief niet in actie tijdens de Australian Open. De Nederlandse tennisster ondervindt nog teveel hinder van een enkelblessure, die ze vorige week in Auckland opliep.

Krajicek gaat zich nu toeleggen op haar training in de Verenigde Staten, zo meldt de NOS dinsdag. Door blessureleed miste ze een groot deel van vorig jaar.

Krajicek zakte vorig jaar terug naar de 195ste plaats op de WTA-wereldranglijst. Ze stond ingeschreven om donderdag te starten aan het kwalificatietoernooi voor de Australian Open.

Genezen

''Michaëlla heeft maandag wat punten gespeeld, maar de reactie van de enkel was niet goed. We hebben daarom besloten de enkel eerst volledig te laten genezen. Dat is beter. Ze heeft haar les van vorig jaar geleerd'', lichtte McCaw toe.

Krajicek raakte eerder deze maand bij het toernooi in Auckland geblesseerd aan de enkel. Ze zakte afgelopen jaar mede door blessures op de wereldranglijst en was daarom niet rechtstreeks geplaatst voor de Australian Open.

Verenigde Staten

Krajicek en McCaw reizen woensdag vanuit Australië naar Nederland. Ze zullen een paar dagen in eigen land blijven. Daarna vertrekken de twee naar de Verenigde Staten. Krajicek gaat daar verder aan haar herstel werken. McCaw verwacht dat zijn pupil in februari weer haar opwachting kan maken bij een toernooi in Amerika.

''Ze is natuurlijk teleurgesteld dat ze niet kan meedoen aan de kwalificaties, maar we blijven het van de positieve kant bekijken. Ze gaat straks weer trainen en kan er alleen maar weer beter uitkomen'', stelde McCaw.

Maandag begint het hoofdtoernooi.

Middelkoop

Matwé Middelkoop heeft het niet getroffen met de loting voor de kwalificatie voor de Australian Open. De Nederlandse tennisser moet het woensdag in Melbourne in de eerste ronde opnemen tegen de als eerste geplaatste Chileen Paul Capdeville.

Naast Middelkoop proberen ook Jesse Huta Galung en Michel Koning zich via de voorronde voor het hoofdtoernooi te plaatsen. Huta Galung treft in zijn eerste partij de als negende gerangschikte Spanjaard Santiago Ventura. Koning krijgt de als veertiende geplaatste Canadees Frank Dancevic als tegenstander.