UTRECHT - FC Utrecht is niet van plan om voor het einde van het seizoen een nieuwe en volledig gediplomeerde hoofdtrainer aan te stellen als opvolger van Willem van Hanegem.

Dat zei directievoorzitter Jan-Willem van Dop maandagmiddag tijdens de nieuwsjaarsreceptie van de club.

''Wij hebben het volste vertrouwen in de huidige technische staf. We zullen er alles aan doen om binnen de reglementen van de KNVB de zaak intern op te lossen.''

Du Chatinier

Assistent-trainer Ton du Chatinier nam eind december de technische eindverantwoording van Van Hanegem over.

Met oud-speler Robert Roest en de voetbalveteranen Nol de Ruiter en Henk Vonk, die beiden wel over het oude A-diploma beschikken, vormt het nieuwe duo momenteel de technische staf van FC Utrecht. Niemand van het kwartet heeft de vereiste trainerspapieren om als hoofdcoach in het betaalde voetbal te mogen fungeren.

Automatische dispensatie

FC Utrecht beschikt tot 17 februari over een automatische dispensatie van de KNVB. ''Daarna hebben we tot 17 maart de tijd om met een plan van aanpak te komen'', wist Van Dop.

''Tot 1 april kunnen we dan een waarschuwing krijgen of een boete. Daartegen kunnen we dan weer in beroep gaan. Daarna kan de licentiecommissie van de KNVB tot puntenaftrek besluiten. Zo ver zullen we het echter niet laten komen.''

Studiepunten

Van Dop: ''Ons beleid is erop gericht om met het huidige viertal het seizoen af te maken. Nol de Ruiter heeft al aangegeven dat hij in het belang van de club er alles aan wil doen om de benodigde studiepunten te halen. Misschien lukt dat wel voor 1 april.''

Van Dop ontkende dat FC Utrecht de trainerskwestie zo lang mogelijk wil rekken om toch met de huidige technische staf het seizoen te kunnen voltooien.

Mogelijkheden

''We willen alleen maar gebruikmaken van de mogelijkheden die de reglementen ons bieden. De KNVB en de trainersvakbond CBV doen dat ook. Wat wij niet willen is zomaar voor een paar maanden een stroman aanstellen. Of een bevoegde hoofdtrainer die in de zomer alweer weg moet. Wij richten ons nu op het nieuwe seizoen wat betreft de trainerspositie.''

Van Hanegem werd op 23 december op non-actief gezet. Twee maanden eerder moesten de vier assistent-trainers Van Loen, Nascimento, Arts en Druppers hun functie neerleggen.

Na de maatregel tegen Van Hanegem meldde technisch directeur Piet Buter zich ziek. Met de laatste is de Utrechtse clubleiding nog in gesprek om zijn contract tot komende zomer te ontbinden. Met Van Hanegem heeft de directie de financiële zaken inmiddels afgewikkeld.