ALKMAAR - AZ-verdediger Niklas Moisander moet woensdag een kijkoperatie ondergaan. De Fin liep vrijdag op de training een scheur op in de binnenmeniscus van de linkerknie.

Moisander onderging zaterdag een MRI-scan. Op basis daarvan konden de artsen nog geen duidelijkheid geven over de ernst van de blessure. Maandag is de Fin opnieuw onderzocht.

Voor Louis van Gaal is de blessure van Moisander een flinke tegenvaller. De oefenmeester raakte vorige maand ook al zijn andere centrale verdediger, Héctor Moreno, kwijt met een gebroken middenvoetsbeentje.

De Mexicaan heeft nog enkele weken nodig om te herstellen. Het is nog niet bekend of AZ een vervanger zal aantrekken voor Moisander.

AGOVV

AZ heeft maandag een oefenwedstrijd tegen AGOVV gelijkgespeeld. Het duel op het kunstgras van amateurvereniging HSV in Heiloo eindigde in 3-3.

Voor de Alkmaarders scoorden David Mendes da Silva, Demy de Zeeuw en Moussa Dembélé.

Dries Mertens was twee keer trefzeker voor AGOVV, de ploeg van trainer John van den Brom. Joey Snijders maakte het derde doelpunt.

Debuut

Bij AZ maakten de Australiër James Holland en Kevin Brands in de tweede helft hun debuut in de hoofdmacht. Beide middenvelders tekenden vorige week een contract in Alkmaar.

AZ bereidde zich op het kunstgras voor op de competitiewedstrijd zondag tegen FC Volendam, dat ook op kunstgras voetbalt.

De ploeg van Louis van Gaal begint de tweede seizoenshelft als koploper van de eredivisie.