AMSTERDAM - FC Twente en Ajax hebben maandag een akkoord bereikt over de transfer van Rob Wielaert. Beide clubs werden het eens over de afkoopsom die Ajax betaalt voor de verdediger.

Wielaert zou een contract moeten gaan tekenen tot 1 juli 2011, met een optie voor Ajax om het nog met een jaar te verlengen. Wielaert (30) stond vanaf de zomer van 2006 onder contract bij Twente.

Hij speelde 101 officiële wedstrijden voor de club uit Enschede, waarin hij zeven keer scoorde. Eerder kwam Wielaert uit voor PSV, FC Den Bosch en NEC.

Trainen

Ajax verwacht dat Wielaert woensdag voor het eerst meetraint bij de selectie van Marco van Basten.

Momenteel worden de details van zijn contract nog doorgesproken en de verdediger moet bovendien nog medisch worden gekeurd.

Interesse

Ajax had voor dit seizoen al interesse voor de aanvoerder van FC Twente. Toen kwamen de clubs er niet uit en vorige maand verlengde Wielaert zijn contract in Enschede tot de zomer van 2012.

De speler sprak daarbij een gelimiteerde afkoopsom af, maar het contract was nog niet ondertekend. Twente wilde daarom niet zonder slag of stoot akkoord gaan met de transfer naar Ajax.

Elia

De Amsterdammers meldden zich in december ook bij Twente voor linksbuiten Eljero Elia. Het bod dat Ajax op hem uitbracht, vond Twente echter te laag.

ZIE OOK:
 

Twente betreurt vertrek Wielaert
Oleguer niet overbodig voor Van Basten