AMSTERDAM - Ajax doet geen nieuw, verhoogd bod op Robbie Wielaert van FC Twente. Dat verklaart technisch directeur Danny Blind op de Amsterdamse zender AT5. Blind zegt wel begrepen te hebben dat de speler overweegt een arbitragezaak tegen zijn club aan te spannen.

Wielaert zegt een nieuw contract bij FC Twente te hebben, met daarin een gelimiteerde transfersom. FC Twente beweert dat de overeenkomst nog niet is ondertekend en vraagt meer geld.

''Vooralsnog heeft FC Twente een andere prijs in het hoofd en het verschil is niet te overbruggen'', zegt Blind. ''Wij zijn nu even de derde partij, die moet afwachten.''

Van Basten

Marco van Basten rekent nog steeds op de komst van de verdediger. "Ik verwacht dat het rondkomt. Het is jammer dat Robbie er op ons trainingskamp niet bij was. Hij is een ervaren verdediger, die onze jonge ploeg kan helpen", zegt hij tegen AT5.

Volgens het Algemeen Dagblad wil de club uit Enschede nu wel praten met Ajax. "Binnen Twente wil coach Steve McClaren zo snel mogelijk duidelijkheid in de slepende kwestie", meldt de krant maandag. Eerder wilden de Tukkers niets weten van een eventuele transfer.

Voorzitter Joop Munsterman stelde dat Wielaert zelfs geen nieuwe verbintenis had met daarin een gelimiteerde transfersom. Vrijdag zaten de clubs toch om de tafel, maar tot een akkoord kwam het niet.