ROME - AC Milan heeft zondag punten laten liggen in de uitwedstrijd bij AS Roma. Het sterrenteam van Carlo Ancelotti, met tijdelijke aanwinst David Beckham in de basis, kwam niet verder dan 2-2 bij de middenmoter uit de Serie A.

Juventus heeft dit weekeinde geprofiteerd van puntenverlies van koploper Inter. Juve won zondag met 1-0 van Siena, nadat Inter een dag eerder voor eigen publiek niet verder kwam dan 1-1 tegen Cagliari.

Het verschil tussen de nummer twee van de Serie A en de koploper uit Milaan is nu nog maar vier punten. Nummer drie AC Milan stelde teleur met een gelijkspel bij AS Roma: 2-2. De achterstand op Inter blijft negen punten.

Inter

Inter had het moeilijk met Cagliari. De jacht op de negende achtereenvolgende zege in de Serie A verliep voor de thuisclub moeizaam. Cagliari verdedigde stug en kreeg in de counter mogelijkheden.

Robert Acquafresca, eigendom van Inter en op huurbasis actief bij Cagliari, miste voor open doel maar scoorde ook één keer. Zlatan Ibrahimovoc voorkwam een afgang door uitstekend voorbereidend werk van invaller Hernan Crespo doeltreffend af te ronden.

Juventus

Juventus dankte de 1-0-zege op Siena aan een fraaie vrije trap van aanvoerder Alessandro del Piero. Trainer Claudio Ranieri was na afloop vol lof over de veteraan.

''Siena verdiende het niet om te verliezen, maar wij hebben gelukkig Del Piero die weer eens uit een vrije trap scoorde.'' Del Piero liet eerder in de Champions League ook al zien een goede vrije trapspecialist te zijn.

Milan

Bij AC Milan maakte David Beckham onder luid applaus van het publiek zijn debuut. De Engelse huurling van LA Galaxy speelde een solide wedstrijd met een aantal fraaie passes en verdedigende acties, maar het was de jonge Pato (19) die de show stal bij het sterrenteam van Carlo Ancelotti.

De Braziliaan bracht Milan weer terug in de race door in de tweede helft de 1-1 te scoren nadat Mirko Vucinic Roma voor rust op voorsprong had gebracht. Binnen vijf minuten scoorde Pato nogmaals: 2-1.

Vucinic

Vucinic sleepte echter een kwartier voor tijd met zijn tweede treffer alsnog een punt binnen voor de Romeinen. Clarence Seedorf speelde de hele wedstrijd voor AC Milan.

Genoa nam de vijfde plaats in bezit door Torino met een 3-0-nederlaag naar huis te sturen. Giuseppe Biava, Bosko Jankovic en Thiago Motta namen de treffers voor hun rekening.

AS Roma - AC Milan