AMSTELVEEN - De Nederlandse hockeyers hebben de laatste test voor de Champions Trophy uitstekend doorstaan. Oranje, op volle sterkte, won woensdagavond de afsluitende oefeninterland tegen rivaal Pakistan met 5-2. In Amstelveen scoorden Matthijs Brouwer (twee), Taeke Taekema (twee keer uit een strafcorner) en Karel Klaver namens de olympische kampioen.

Nederland maakte er voor 1500 toeschouwers in het Wagenerstadion bij vlagen een ware show van. Vooral het aanvalsspel was flitsend, avontuurlijk en doeltreffend. De doelpunten van Matthijs Brouwer (1-0) en Karel Klaver (2-1) waren van grote schoonheid.

Strafcorners

Specialist Taekema scoorde in de eerste helft uit de tweede strafcorner (3-1) en deed dat na de rust opnieuw uit de vierde (4-1). Matthijs Brouwer zorgde voor 5-1, waarna Abbas in de laatste seconde uit een strafcorner de forse nederlaag voor de Aziaten iets draaglijker maakte.

"Mijne heren, we zijn klaar voor de Champions Trophy", sprak bondscoach Joost Bellaart triomfantelijk. "Deze wedstrijd geeft veel vertrouwen voor de komende weken. Al moeten we niet te vroeg juichen. Pakistan heeft vooral achterin behoorlijk aan kwaliteit ingeboet."

Arm

Reckers en Klaver, die dinsdagmiddag in een oefenpotje tegen hetzelfde Pakistan (4-4) geblesseerd raakten, maakten een redelijk fitte indruk. Oranje haalde woensdagavond ongeschonden het eindsignaal, hoewel libero Jazet nog wel even naar de kant moest met een armblessure.

Titelhouder Nederland begint zaterdag in Amstelveen aan de 25e editie van de Champions Trophy met de wedstrijd tegen India.