MADRID - Sevilla heeft zich, in elk geval voor even, op de tweede plaats in de Spaanse Primera Division genesteld.

De ploeg won zaterdagavond de uitwedstrijd bij Deportivo La Coruna met 3-1. Halverwege stond Sevilla nog met 1-0 achter door een treffer van Rodolfo Bodipo.

Na de rust draaiden Luis Fabiano, Renato en Diego Capel het wedstrijdbeeld helemaal om: 1-3.

Het was knap wat Sevilla in de tweede helft liet zien. De ploeg raakte kort voor de rust Enzo Maresca kwijt. De Italiaan kreeg rood.

Valencia - Villareal

 In de jacht op koploper Barcelona hebben Valencia en Villarreal zaterdagavond schade opgelopen. De twee ploegen hielden elkaar in Valencia in een spectaculair duel in evenwicht: 3-3.

Deportivo la Coruna met tien man tot een goed einde bracht: 1-3. Sevilla heeft negen punten achterstand op Barcelona, Valencia staat op tien punten van de leider. Barcelona kan zondag verder uitlopen als het de uitwedstrijd bij Osasuna wint.

Droomstart

Valencia kende een droomstart tegen Villarreal. Binnen tien minuten stond de ploeg, waar de Nederlander Hedwiges Maduro de laatste 35 minuten meedeed, op een voorsprong van 2-0. Ruben Baraja in de eerste minuut en David Villa kort daarna zorgden voor de treffers.

Kort voor de rust deed Fabricio Fuentes voor Villarreal wat terug. Na de 2-2 van Joseba Llorente zette Valencia opnieuw aan. Het leverde de thuisclub elf minuten voor het einde weer een voorsprong op door een doelpunt van invaller Edu.

De voordelige marge bleef maar even staan. Vier minuten later maakte Giuseppe Rossi uit een strafschop de 3-3.