LONDEN - Invaller Nicklas Bendtner heeft Arsenal zaterdag vlak voor tijd behoed voor een doelpuntloos gelijkspel tegen middenmoter Bolton Wanderers.

De Deen scoorde zes minuten voor tijd uit een voorzet van Robin van Persie. De Nederlandse international zag halverwege de tweede helft nog een van zijn schoten afketsen op de paal.

Bij Bolton Wanderers mocht Riga Mustapha (ex-Sparta) de laatste twaalf minuten meedoen.

Manchester United

Arsenal heeft nu evenveel punten als nummer vier Manchester United, maar de titelverdediger heeft drie duels minder gespeeld. Manchester United speelt zondag tegen nummer twee Chelsea.

Liverpool

Koploper Liverpool heeft zaterdagavond in de Engelse voetbalcompetitie punten laten liggen bij degradatiekandidaat Stoke City. Het duel eindigde, net als in september in Liverpool, in 0-0.

Het had nog erger gekund, Stoke had zeker in de eerste helft de meeste kansen. Dirk Kuijt was voor Liverpool twee keer dicht bij een treffer, maar kopte en schoot naast. Ryan Babel deed het laatste kwartier nog mee.

Afgelast

Twee duels in de Engelse Premier League - Fulham-Blackburn en Portsmouth-Manchester City - werden afgelast vanwege een bevroren speelveld.