LA MANGA - PSV heeft de oefenwedstrijd tegen Anderlecht in de Spaanse plaats La Manga gelijkgespeeld. Beide ploegen, gadegeslagen door onder meer de selectie van FC Twente, scoorden vrijdag niet.

De Belgische ploeg kreeg al na tien minuten een strafschop toegekend na een overtreding van Erik Pieters. Doelman Andreas Isaksson redde knap op de inzet van Guillaume Gillet.

Timmy Simons, de Belg in Eindhovense dienst, trof halverwege de eerste helft wel doel maar zag zijn treffer geannuleerd wegens buitenspel.

Coach Huub Stevens begon met Danko Lazovic in de spits met Ibrahim Afellay achter zich. Nordin Amrabat en Balazs Dzsudzsak waren de vleugelaanvallers.

Na rust verving Danny Koevermans Lazovic en kreeg Stijn Wuytens een kans op de plek van Amrabat. PSV werd beter maar kreeg geen uitzicht op de zege. Anderlecht werd sporadisch nog gevaarlijk, maar trof Isaksson in goeden doen.

NAC - Heracles

NAC heeft de oefenwedstrijd in Spanje tegen Heracles met 2-1 gewonnen. De Almeloërs lieten de opponent uit Breda in de slotfase ontsnappen.

De ploeg van trainer Geert Heerkes speelde een goede wedstrijd en kwam verdiend op voorsprong. Bas Dost scoorde na ruim een half uur. Pas tien minuten voor tijd kwam NAC op gelijke hoogte door toedoen van Tyrone Loran. Vlak daarna besliste Martijn Reuser het duel vanaf de strafschopstip.

Heerenveen

SC Heerenveen heeft vrijdagavond de eerste oefenwedstrijd aan de Turkse zuidkust, bij een temperatuur van een graad of 18, gewonnen.

De Friese ploeg versloeg Trabzonspor met 1-0. Gerald Sibon maakte de enige treffer. Hij scoorde een kwartier voor tijd na voorbereidend werk van Mika Väyrynen.