AMSTERDAM - Boudewijn Zenden mag van zijn club Chelsea uitkijken naar een andere club. Chiel Dekker, de zaakwaarnemer van de international, onderzoekt de mogelijkheden om hem in Nederland onder te brengen. Inmiddels heeft Dekker contact gehad met zowel Ajax als PSV over een eventuele eenjarige huurovereenkomst van de multifunctionele speler.

Technisch directeur Frank Arnesen van PSV ziet in Zenden een mogelijke versterking. “Maar we moeten eerst eens onderzoeken of we wel budget hebben om er nog een speler bij te halen.” Zenden zou bij PSV achter Arjen Robben moeten spelen. “Dat heeft niet zijn voorkeur”, aldus Dekker. “Hij wil liever als linksbuiten ergens aan de slag.”

Bij Ajax heeft de komst van Zenden geen prioriteit. De Amsterdammers richten zich voor de positie van linkeraanvaller op Tom Soetaers. Inmiddels heeft Ajax bij zijn club Roda JC een nieuw bod gedaan op de Belg. Een eerdere deal, waarin ook Wamberto een rol speelde, is afgeketst omdat trainer Ronald Koeman de Braziliaan niet kwijt wilde. “We wachten nu op een reactie van Roda”, aldus Arie van Eijden, algemeen directeur van Ajax.

Zenden staat ook in de belangstelling van enkele buitenlandse clubs. Volgens Dekker zijn die opties voorlopig niet bespreekbaar voor de 26-jarige international. “Bij clubs als het Engelse Middlesbrough of het Duitse HSV kan hij zo tekenen. Maar hij wacht liever nog even op een club die beter bij hem past.”