MADRID - Alfredo di Stéfano heeft in een interview met de radiozender van Real Madrid zijn bewondering uitgesproken over Arjen Robben.

De levende legende van de Madrilenen denkt dat de Nederlandse aanvaller een sleutelspeler kan worden van de 'Koninklijke'.

Di Stéfano maakte wel een kleine kanttekening. ''Dan moet hij natuurlijk niet weer geblesseerd raken'', aldus de geboren Argentijn, die in de jaren vijftig met Real Madrid vijf keer op rij de Europa Cup 1 won.

Uitstekend seizoen

Robben is bezig aan een uitstekend seizoen bij Real Madrid. Zondag maakte hij nog het enige doelpunt in de competitiewedstrijd tegen Villarreal (1-0).

''Hij speelt heel sterk'', had ook Di Stéfano gezien. ''Ik ben het niet eens met de mensen die zeggen dat hij de bal teveel voor zichzelf houdt. Robben is simpelweg veel sneller dan zijn ploeggenoten.''

Lovende woorden

Ook het Uruguayaanse clubicoon José Santamaría, die net als Di Stéfano deel uitmaakte van het 'gouden' Real Madrid, had lovende woorden over voor de Nederlander. ''Hij heeft zich enorm ontwikkeld. Real Madrid heeft Robben nodig.''