HOOGERHEIDE - Lars Boom heeft besloten zondag te starten bij het Nederlands kampioenschap veldrijden in Huijbergen.

Zijn elleboog is nog niet volledig hersteld na zijn val van eind december in Loenhout, maar de titelverdediger wil toch meedoen.

''Ik beschouw het NK vooral als zware training'', zei Boom donderdag bij de persconferentie voor de wereldkampioenschappen veldrijden eind deze maand in Hoogerheide.

Elleboog

''Ik denk niet dat ik al te veel risico neem. Ik ga ervoor zorgen dat ik mijn elleboog goed inpak. Misschien doe ik er wel zo'n ding omheen die volleyballers ook gebruiken. Ik moet alleen uitkijken dat ik er niet op val, want dan is mijn WK wel naar de maan.''

De wond aan de elleboog van Boom ging vorige week ontsteken. Hij heeft daarom een paar dagen in het ziekenhuis gelegen.

Wond

De wond is nog niet helemaal dicht, maar het belet Boom niet om te starten. Hij reed donderdag ook een rondje op het parkoers voor de wereldtitelstrijd.

Zijn elleboog voelde nog wel stram. Er zitten nog twee hechtingen in. Hij moet de ontstoken wond twee keer per dag spoelen.

''Ik voel me nog wel een beetje slap. Ik heb toch wel een beetje stilgezeten. Dat is jammer, want ik lever toch wel wat in op de concurrentie. Ik kan nu ook nog niet aan mijn stuur trekken. Maar ik wil natuurlijk wel weer kampioen worden.''

Parkoers

Boom sprak van een mooi parkoers in Hoogerheide. Hij hoopt tijdens de WK wel op wat warmer weer.

''Ik kan het wel als het koud is, want ik werd tenslotte ook tweede bij de beloften in Zeddam in 2006. Het parkoers was toen ook een spiegel, maar ik heb toch liever modder.''

Vos

Naast Boom reed ook Marianne Vos donderdag op het WK-traject. Ze kwam daarbij tegen een balk aan die bij de brug was neergelegd.

Door de lage zon zag ze de balk niet. Tot haar opluchting hield ze niets over aan haar val. ''Ik heb meer geluk dan Lars. Ik ben een grote fan van hem in alle opzichten.''

Samenwerking

Vos ziet voor zichzelf zeker kansen bij de WK. De wereldkampioene van 2006 verwacht ook goed te kunnen samenwerken met Daphny van den Brand.

''Zij staat op mijn lijstje van favorieten, maar ik denk zeker dat we iets aan elkaar kunnen hebben.''

Supporters

Hoogerheide hoopt tijdens de wereldkampioenschappen 45.000 bezoekers te kunnen begroeten.

De verwachting is dat er zo'n 20.000 Belgische fans naar de Brabantse plaats zullen komen.