ROTTERDAM - De Nederlander Peter Schep en de Spanjaard Joan Llaneras hebben woensdagavond in Sportpaleis Ahoy' de Zesdaagse van Rotterdam gewonnen. Het wielerduo stelde in de ultieme sprint de eindzege veilig. Voor Schep was het zijn tweede zege in een zesdaagse, na zijn primeur in 2006 met Danny Stam.

Schep en Llaneras kwamen uit op 284 punten, tien meer dan de nummers twee Bruno Risi/Stam (Zwi/Ned). Het Duits-Zwitserse koppel Leif Lampater/Franco Marvulli eindigde op 1 ronde en 341 punten op de derde plaats.

Llaneras nam in Ahoy' met de titel afscheid van een imposante loopbaan. De bijna 40-jarige Mallorcaan blijft de wielersport wel trouw. Hij wordt met ingang van volgende maand directeur van de wielerbaan in Palma de Mallorca en is tevens van plan een wielerschool op te richten.

Bezoekers

Volgens de organisatie van de Rotterdamse Zesdaagse trok het evenement ongeveer 40.000 bezoekers. Dat is iets meer dan vorig jaar. De organisatoren Frank Boelé en Jolanda Jansen waren met dit aantal dik tevreden.