ZEIST - FC Utrecht krijgt geen toestemming om het seizoen af te maken met de nog niet volledig bevoegde trainer Ton du Chatinier.

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft het verzoek daartoe van de Utrechtse clubleiding afgewezen. Het bestuur van FC Utrecht moet derhalve op zoek naar een andere oplossing om het vertrek van hoofdtrainer Willem van Hanegem adequaat op te vangen.

De clubleiding heeft tot 17 februari de tijd om de trainersvacature in te vullen. Dan loopt de automatische dispensatieperiode van vier weken af.

Van Hanegem

Van Hanegem moest, anderhalve maand na het gedwongen vertrek van zijn vier assistenten, eind december zijn functie neerleggen.

"Hij werd toen op non-actief gezet; van ontslag was en is nog geen sprake. Daarom gaat de periode van automatische dispensatie pas op 17 januari bij de hervatting van de competitie in'', legde directievoorzitter Jan-Willem van Dop woensdagavond uit.

Van Dop

Van Dop benadrukte dat FC Utrecht voorlopig nog niet op zoek gaat naar een andere trainer van buiten de club. De directie wil het seizoen nog steeds het liefst afmaken met de huidige technische stafleden Du Chatinier en Robert Roest, in samenwerking met de voetbalveteranen Nol de Ruiter en Henk Vonk. Van dat viertal zou oud-bondscoach De Ruiter eventueel als supervisor kunnen gaan fungeren.

"Maar hij mist de benodigde studiepunten, zoals eerder ook Van Hanegem bij ons en Wim Jansen bij Feyenoord overkwam'', erkende Van Dop. Daarvoor zoeken we nu een oplossing. We willen tot het einde van het seizoen geen gekke sprongen meer maken. Nol de Ruiter zou voor ons een goede optie kunnen zijn.''

Du Chatinier

Na het vertrek op 23 december van Van Hanegem nam de nieuwe assistent-trainer Du Chatinier, die dit seizoen de cursus Coach Betaald Voetbal volgt, de eindverantwoordelijkheid op technisch gebied over.

Hij heeft de steun van de spelers en de supporters. Technisch directeur Piet Buter, die wel in het bezit is van de hoogste trainerspapieren, meldde zich ziek en keert evenmin terug bij FC Utrecht.

"We zouden ons eigen licentiereglement tekort doen als we FC Utrecht nu toestemming zouden geven om het seizoen met een nog niet volledig bevoegde trainer te laten afmaken'', liet een woordvoerder van de KNVB weten.