BELEK - Feyenoord heeft woensdag de eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Turkije verloren.

In Belek won de Turkse club Genclerbirligi met 3-0. De doelpunten kwamen op naam van Carlos, James Groisi en Bruce Djite.

Bij de Rotterdamse club viel aanvaller Diego Biseswar al vroeg uit. ''Hij viel bovenop zijn hoofd en was wat duizelig, maar ik verwacht dat hij snel weer kan aansluiten bij de groep'', liet trainer Gertjan Verbeek weten op de website van Feyenoord.

Ontevreden

De coach was ontevreden over de instelling en het spel van zijn manschappen, die in de ochtend nog een training hadden afgewerkt. ''Het was een matige vertoning. We waren niet altijd 100 procent geconcentreerd. Het positiespel op het middenveld was bij ons niet goed. Daardoor ontstond te weinig ruimte.''

Feyenoord speelt zaterdag de tweede en laatste oefenwedstrijd in Turkije tegen Neftchi Baku. Verbeek hoopt dan weer te kunnen beschikken over Kevin Hofland en Tim de Cler. Beide verdedigers, die terugkomen van een blessure, trainden woensdagochtend nog voor een deel individueel.

''Ook het herstel van Serginho Greene verloopt voorspoedig, maar hij komt uit een operatie. Dat duurt dus allemaal nog iets langer'', zei Verbeek.

Sparta

Sparta heeft woensdag verdienstelijk gelijk gespeeld in de oefenwedstrijd tegen Malaga. Het duel op de derde dag van het trainingskamp in Estepona eindigde in 2-2.

Voor de Rotterdamse ploeg scoorden Arne Slot en Rydell Poepon tegen de Spaanse middenmoter.