BIDDINGHUIZEN - Sjoerd Huisman heeft woensdag in Biddinghuizen de vierde Superprestigewedstrijd gewonnen.

Sandor Stuut werd tweede en blijft leider in het klassement.

Roy Boeve legde beslag op de derde plaats. Elfstedenwinnaar Henk Angenent eindigde op de negentiende plaats en was daarmee laatste.

NK natuurijs

De vierde Superprestigewedstrijd voor marathonschaatsers in Biddinghuizen stond in het teken van het NK natuurijs, dat donderdag plaatsvindt op de Oostvaardersplassen.

Slechts twintig rijders namen de moeite om naar 's werelds langste kunstijsbaan (FlevOnice) af te reizen. Terwijl in de voorgaande drie wedstrijden de wedstrijdrijders massaal naar Biddinghuizen trokken.

De beste schaatsers van DSB, BAM en Renault lieten woensdag echter verstek gaan. De ploegleiders besloten daartoe. ,,We nemen rust voor het NK'', liet het drietal weten.

Weinig begrip

De organisator van de Superprestige, Gert Ruitenberg, die tevens ploegleider is van Safan, heeft weinig begrip van het standpunt van de coaches. ,,Ik voel me momenteel behoorlijk genaaid.''

Sjoerd Huisman is de grootste favoriet. Op nieuwjaarsdag was hij ook al de beste op FlevOnice. Toen toonde de 22-jarige Nefitrijder uit Andijk zich na 75 kilometer de snelste in de massasprint.