ROTTERDAM - Vijf tennissers uit de top tien van de wereldranglijst doen volgende maand mee aan de 36e editie van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam.

Toernooidirecteur Richard Krajicek maakte woensdag het definitieve deelnemersveld bekend. Het evenement vindt plaats van 9 tot 15 februari in Ahoy' met een prijzengeld van 1,4 miljoen euro.

Nadal en Haase

Eerder werd al bekend dat de Spaanse nummer één van de wereld Rafael Nadal zijn opwachting maakt. Daarnaast doen ook de Brit Andy Murray (4e), de Rus Nikolai Davidenko (5e) en de Franse spelers Gilles Simon (6e) en Jo-Wilfried Tsonga (7e) mee.

De Nederlandse inbreng komt van Robin Haase, die een wildcard kreeg. Krajicek heeft nog twee uitnodigingen over. Hij houdt deze nog even achter de hand.

Status

Met vijf tennissers uit de top tien van de wereld lijkt het effect van de nieuwe status van het ABN Amro-toernooi al zichtbaar.

Onder de nieuwe status kunnen de tennissers meer punten en prijzengeld verdienen.'s Werelds beste tennisser Rafael Nadal geldt dit jaar als absolute publiekstrekker.

Voor Krajicek is het vooral positief dat de tennissers uit de top dertig verplicht zijn vier van deze elf toernooien te spelen. Als ze niet komen opdagen, krijgen ze geen punten voor de wereldranglijst.  ,,We hopen vooral dat dit tot minder afmeldingen leidt'', aldus Krajicek.