EINDHOVEN - PSV heeft Edison Mendez voor de duur van een week teruggezet naar het tweede elftal. Dit omdat de middenvelder uit Ecuador te laat terugkwam voor de eerste training van afgelopen maandag.

Mendez gaat daarom woensdag niet mee op trainingskamp naar Spanje. Hij was te laat omdat hij zijn moeder eerst nog uit het ziekenhuis wilde halen.

PSV gaf daarvoor geen toestemming. ''Vergeet niet dat hij wel eerder op vakantie mocht van ons'', zei algemeen directeur Jan Reker. ''Wat dat betreft houden we zeker rekening met persoonlijke omstandigheden. Maar dit accepteren we niet.''

Bij PSV ontbreekt nu alleen nog Carlos Salcido. De Mexicaan had wel toestemming langer in zijn geboorteland te blijven. Hij vliegt woensdag rechtstreeks naar Spanje om zich bij de selectie te voegen.

De Nederlandse kampioen speelt vrijdag in Spanje tegen Anderlecht. Dinsdag volgt in Nederland nog een ontmoeting met FC Den Bosch. Als het veld van De Vliert onbespeelbaar is, vindt de ontmoeting op PSV's oefencomplex De Herdgang plaats.