BUENOS AIRES - Motorcoureur Marc Coma blijft uitstekend presteren in de Dakar Rally. De Spanjaard behaalde dinsdag in Zuid-Amerika zijn derde dagsucces op rij.

Coma bleef in de vierde etappe, van Jacobacci naar Neuquen, de Fransman Cyril Despres (tweede) en de Amerikaan Jonah Street (derde) voor.

Coma deed over de 459 kilometer lange etappe 4.09.32. Despres arriveerde op 1.17 achterstand. Coma vergrootte zijn voorsprong in het algemeen klassement. Street, de nummer twee, heeft bijna 43 minuten achterstand.

Henk Knuiman was dinsdag de snelste Nederlander. Hij eindigde als achtste, voor zijn landgenoot Frans Verhoeven. Knuiman neemt in het algemeen klassement de zesde plaats in.

De Rooy


Gerard de Rooy heeft dinsdag zijn tweede dagzege in de Dakar Rally behaald. De Nederlandse vrachtwagenchauffeur deed over de vierde etappe, van Jacobacci naar Neuquen over 459 kilometer, 4 uur 20 minuten en 27 seconden.

De Rooy bouwde door de overwinning zijn voorsprong in het algemeen klassement uit. Vladimir Tsjagin staat tweede op ruim tien minuten achterstand van de 29-jarige Brabander. Tsjagin eindigde dinsdag als tweede op 46 seconden.

Ook de derde en vierde plaats in het algemeen klassement worden ingenomen door Russen. Firdaoes Kabirov werd dinsdag derde op bijna vijf minuten van De Rooy en zag zijn achterstand oplopen tot 12.41. Nummer vier Ilgizar Mardejev moet ruim drie kwartier goed maken op de Nederlander.

Sainz

Carlos Sainz heeft dinsdag de vierde etappe voor autocoureurs in de Dakar Rally gewonnen. De Spanjaard was in de rit van Jacobacci naar Neuquen in Argentinië zes seconden sneller dan nummer twee Nasser Al-Attiyah. De Fransman Luc Alphand eindigde op 2.24 minuten achterstand als derde.

In de tussenstand gaat Sainz, die eerder al de tweede etappe won, nu steviger aan de leiding. Hij heeft bijna vier minuten voorsprong op Al-Attiyah.