ROTTERDAM - Edwin Zoetebier krijgt bij de start van de Holland Casino Eredivisie de voorkeur boven Patrick Lodewijks onder de lat van Feyenoord. De Rotterdammers startten woensdag in hun laatste oefenwedstrijd tegen amateurclub Voorschoten (3-0) in de basisopstelling voor de confrontatie met NEC op zondag.

Feyenoord-trainer Bert van Marwijk hield zich daarmee aan zijn belofte dat Zoetebier in het seizoen 2003/2004 weer eerste keus is. De Volendammer moest zijn basisplaats in de tweede helft van de vorige jaargang afstaan aan Lodewijks. In eerste instantie was Zoetebier destijds door een blessure niet inzetbaar, maar Van Marwijk bleef ook nadat de sluitpost weer fit was de voorkeur geven aan Lodewijks.

Feyenoord speelde tegen Voorschoten met Patrick Paauwe en Peter van den Berg in het verdedigingscentrum en met Kees van Wonderen naast Alfred Schreuder centraal op het middenveld. Dirk Kuijt, Danko Lazovic, Thomas Buffel en Robin van Persie vormden het aanvalskwartet. De laatste viel al na veertien minuten uit met een bovenbeenblessure. Kuijt, Gérard de Nooijer en Sebastián Pardo scoorden voor de Rotterdammers.