RIJSWIJK - De tweedejaars wielerprofs Ronald Mutsaars en Roy Sentjens rijden ook in 2004 voor Rabobank. Beiden komen door tegenvallende resultaten echter nog niet in aanmerking voor een meerjarig contract. Mutsaars (24) en Sentjens (22) stapten in 2002 over van het Rabobank Amateur-team naar de profsectie.

”De progressie die ze sinds hun promotie hebben gemaakt, vinden wij te gering om hen een meerjarige overeenkomst aan te bieden”, aldus de kritische ploegleiders Jan Raas en Pieter Hubert. “Niet dat wij echt ontevreden zijn, anders hadden we hen geen nieuw contract aangeboden, maar we hadden toch iets meer van hen verwacht. Vandaar een eenjarige overeenkomst.”

Voor een contract na 2004 moeten Mutsaars en Sentjens komend seizoen echt iets laten zien. “De plaatsen in ons profteam zijn duur. Bij ons Tradeteam III staan enkele serieuze talenten te trappelen om in 2005 hun profdebuut te maken. Met een opgelegde limiet van maximaal 25 renners per profteam zullen Mutsaars en Sentjens dus hun plaats moeten waarmaken”, stelde de ploegleiding.