BREDA - Nourdin Boukhari (28) speelt de rest van het seizoen bij NAC Breda. Dat laat de Bredase eredivisieclub weten op de website. De aanvallende middenvelder reist maandag met de selectie mee naar het trainingskamp in Malaga.

Boukhari trainde al sinds begin december met NAC Breda mee in afwachting van een nieuwe club. ''Al met al was er een klik en hebben we besloten een half jaar met elkaar in zee te gaan'', aldus technisch directeur Earnest Stewart. ''Wat daarna gebeurt, is afwachten.''

Boukhari begon zijn loopbaan in het betaalde voetbal in 1999 bij Sparta. Daarna ging hij naar Ajax, dat hem in het seizoen 2003-2004 aan NAC Breda verhuurde en hem vervolgens terughaalde.

FC Nantes

Na Ajax belandde Boukhari in het seizoen 2006-2007 bij FC Nantes, dat hem al snel weer verhuurde aan AZ. Vorig seizoen keerde hij terug bij Sparta om vervolgens zijn loopbaan bij Al-Ittihad voort te zetten. De Saudische club kwam de financiële verplichtingen niet na, waardoor Boukhari in november 2008 transfervrij op zoek kon naar een nieuwe werkgever.