BARCELONA - FC Barcelona heeft de zegereeks van de eerste seizoenshelft in 2009 een vervolg gegeven.

De ploeg van trainer Josep Guardiola won zaterdagavond in Camp Nou met 3-1 van Real Mallorca. Thierry Hendry, Andrés Iniesta en Yaya Touré maakten de doelpunten voor de lijstaanvoerder in Spanje.

Barcelona vergrootte de voorsprong in de Primera Division op de nummer twee Sevilla daarmee tot dertien punten.

Maradona

Prominent toeschouwer in Camp Nou was Diego Maradona. De bondscoach van Argentinië was naar Barcelona afgereisd om zijn sterspeler Lionel Messi aan het werk te zien. Guardiola besloot Messi echter rust te geven. De aanvaller bekeek de wedstrijd daarom naast zijn bondscoach op de eretribune. Daar zat ook Johan Cruijff, die Maradona voor de wedstrijd vrienschappelijk begroette.

Maradona zag de bezoekers uit Mallorca na een kwartier brutaal op voorsprong komen door Aritz Aduriz. Op aangeven van Carles Puyol maakte Henry na een half uur spelen gelijk. Invaller Iniesta, terug na twee maanden blessureleed, schoot Barcelona in de 75e minuut naar de zwaarbevochten zege. Nadat Josemi van Mallorca in blessuretijd zijn tweede gele kaart had gekregen, maakte Touré ook nog de derde: 3-1.

Achterstand

Sevilla kan zondag tegen Osasuna de achterstand op Barcelona weer verkleinen tot tien punten. Real Madrid, dat al vijftien punten minder heeft dan de aartsrivaal uit Catalonië, ontvangt zondagmiddag Villarreal.

Klaas-Jan Huntelaar kan in dat duel zijn debuut maken bij de Madrilenen. De oud-Ajacied, weer hersteld van een enkelblessure, is door trainer Juande Ramos opgenomen in de selectie voor dat duel.

Atletico Madrid

Bij Valencia - Atletico Madrid stonden de voormalig Ajacieden Hedwiges Maduro en John Heitinga tegenover elkaar. Het duel eindigde in het voordeel van Maduro. Zijn ploeg won het duel met 3-1. Silva maakte twee van de drie doelpunten. Villa opende de score via een strafschop. De enige treffer van Atletico was ook een penalty, die werd benut door Forlan.

Valencia steeg naar de tweede plaats met elf punten achterstand op Barcelona. Sevilla kan zondag met winst tegen Osasuna de tweede plek weer overnemen. Real Madrid, dat al vijftien punten minder heeft dan de aartsrivaal uit Catalonië, ontvangt zondagmiddag Villarreal. Klaas-Jan Huntelaar kan in dat duel zijn debuut maken bij de Madrilenen. De oud-Ajacied, weer hersteld van een enkelblessure, is door trainer Juande Ramos opgenomen in de selectie voor dat duel.