HAARLEM - Pierre van Hooijdonk heeft de ex-internationals zaterdag behoed voor een nederlaag in de traditionele nieuwjaarswedstrijd tegen de Koninklijke HFC.

De voormalige spits van onder meer NAC Breda, Vitesse en Feyenoord scoorde in Haarlem twee keer. Het duel eindigde in 3-3.

De aanvallers Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert debuteerden zaterdag in de ploeg van de coaches Sjaak Swart en Bennie Wijnstekers. Kluivert, die van zijn fysiotherapeut toestemming had gekregen om in actie te komen, speelde 45 minuten tegen HFC.

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge, die voor het eerst de nieuwjaarswedstrijd mocht fluiten.

Strafschop

De voormalige Oranje-spelers keken bij rust tegen een 3-1-achterstand aan. Van Hooijdonk scoorde voor rust uit een strafschop. Vooral op het conditionele vlak hadden de oudgedienden moeite met de beweeglijke tegenstander uit Haarlem.

In de tweede helft brachten Swarts en Wijnstekers een aantal verse krachten in. Een daarvan, Orlando Trustfull, maakte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer. Kort daarna schoot Van Hooijdonk de ex-internationals naast HFC. De aanvaller deed dat met zijn handelsmerk, een vrije trap.

Het treffen tussen de oud-internationals en de Koninklijke HFC vindt doorgaans op 1 januari plaats, maar door familieverplichtingen werd het duel twee dagen verschoven. Vorig jaar verloor het 'oude' Oranje met liefst 6-1.