ABU DHABI - Andy Murray is het tennisjaar sterk begonnen. De Brit won zaterdag het invitatietoernooi in Abu Dhabi.

Na zijn zege vrijdag op de Zwitser Roger Federer versloeg hij in de eindstrijd Rafael Nadal, de Spaanse nummer één van de wereldranglijst. Murray won met 6-4 5-7 6-3.

De drie toppers komen elkaar komende week in Doha ook weer tegen. Federer heeft zich als doel gesteld weer de nummer één van de wereldranglijst te worden. Dat kan weleens een zware klus worden.

Toernooien

Nadal kwam in Abu Dhabi voor het eerst in ruim twee maanden in actie. De Spanjaard won afgelopen jaar de meeste toernooien (acht), de meeste duels (82) en hij is pas 22. Federer is vijf jaar ouder.

Murray maakt zich nog niet druk om de eerste plaats op de wereldranglijst. De nummer vier van de mondiale ranking nam zaterdag na drie sets een hoofdprijs van 250.000 dollar (ruim 180.000 euro) mee.

Opgetogen

''Ik heb in november en december hard gewerkt aan mijn fitheid. Dan kan de start van het jaar niet beter. Zowel Roger als Rafael speelden hier goed tennis. Ik ben opgetogen dat ik ze verslagen heb'', reageerde de 21-jarige Schot op zijn eerste succesje in 2009.

Nadal toonde zich na de lange partij tevreden met zijn optreden. De Spanjaard miste twee maanden competitie wegens een knieblessure. ''Deze partij over 2 uur en 45 minuten was een goede test voor de knie. Ik voel me prima'', zei hij na de nederlaag tegen Murray. ''Ik zie Murray als een grote kanshebber voor de Australian Open. Hij speelde sterk aan het einde van 2008 en heeft die lijn doorgezet.''