ARNHEM - Theo Bos is met onmiddellijke ingang aangesteld als hoofdtrainer van Vitesse.

De eredivisieclub uit Arnhem maakte zaterdag de opvolger van de ontslagen Hans Westerhof bekend. Bos heeft een contract getekend voor anderhalf jaar. Hij komt over van eerstedivisieclub FC Den Bosch.

De 43-jarige Bos keert terug naar de club waar hij vijftien seizoenen voetbalde en daarna jeugdtrainer en assisent-coach werd. De trainer was bezig aan zijn vierde seizoen bij FC Den Bosch, waarmee hij afgelopen najaar de eerste periodetitel won.

Hij treedt meteen in dienst bij Vitesse en vliegt zondag mee met de selectie naar het Turkse Antalya, waar de club een trainingskamp heeft belegd.

Westerhof

Vitesse zette dinsdag Westerhof aan de kant. De teleurstellende resultaten in de eerste seizoenshelft waren voor de clubleiding reden om de oefenmeester op non-actief te stellen.

Vitesse staat vijftiende in de eredivisie, met slechts vier punten meer dan hekkensluiter FC Volendam. Westerhof was pas een half jaar werkzaam in Arnhem. Hij volgde in de zomer Aad de Mos op.

Wens

''Fantastisch'', reageerde Bos op zijn nieuwe baan. ''Het was mijn grote wens ooit als hoofdtrainer terug te keren bij Vitesse. Ik ben heel blij dat het gelukt is. Dat het ooit een keer zou gebeuren, daar hield ik rekening mee, maar nu is het ineens razendsnel gegaan.''

FC Den Bosch maakte de snelle overgang mogelijk volgens Bos door een coöperatieve houding: ''Dat stel ik erg op prijs, want ik heb ontzettend prettig gewerkt bij die club. Nu ga ik vol aan de bak in Arnhem. We zitten vanaf zondag een week lang 24 uur per dag bij elkaar. Dat is een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen en de te volgen lijn duidelijk te krijgen.''

Van Hintum

Technisch directeur Marc van Hintum zei dat het clubverleden van Bos een rol heeft gespeeld bij de benoeming. ''Theo is een ambitieuze trainer met een groot Vitesse-verleden. Het is prettig dat hij de clubcultuur kent. De belangrijkste reden om hem te contracteren is dat hij in staat is van zijn spelers een team te maken. Dat heeft hij eerder bij Jong Vitesse en de afgelopen jaren bij FC Den Bosch bewezen. Theo is een teambuilder.''