RABAT - Marokkaanse media hebben vrijdag met blijdschap gereageerd op de keuze van Ismaïl Aissati voor het nationale elftal van Marokko.

De Marokkaanse voetbalfederatie bevestigde eerder deze week dat de 20-jarige middenvelder onder de rood-groene vlag gaat spelen.

Sinds het bezoek van bondscoach Roger Lemerre aan Nederland en België, enkele maanden geleden, speculeerden kranten en voetbalwebsites in het Noord-Afrikaanse land al over een 'switch' van de Nederlandse jeugdinternational.

Volgens dagblad Al Masaa (De Avond) is maanden onderhandeld met de jonge middenvelder en heeft de wil van zijn familie een grote rol gespeeld bij zijn besluit.

Debuut

De voetbalbond hoopt dat Aissati op 11 februari in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Tsjechië zijn debuut kan maken. De Ajacied, die momenteel nog herstelt van een knieblessure, zou eerst het Marokkaanse elftal willen leren kennen.

Ook moeten de formaliteiten met de wereldvoetbalbond FIFA nog worden geregeld.

Verlanglijstje

Volgens Al Jarida Al Ula (De Eerste Krant) stond Aissati samen met oud-PSV'er Adil Ramzi bovenaan het verlanglijstje van Lemerre. De bondscoach van Marokko speurt in Europa naar kandidaten om het nationale elftal te versterken.

In november speelde Karim El Ahmadi (Feyenoord) met het nationale elftal een oefenwedstrijd tegen Zambia.

Ook Mounir El Hamdaoui was toen geselecteerd, maar de aanvaller van AZ kwam door een blessure niet in actie.