PERTH - Lleyton Hewitt maakt komende maandag zijn rentree in het tenniscircuit. De 27-jarige Australiër onderging een heupoperatie, die hem enige tijd aan de kant hield.

Samen met landgenote Casey Dellacqua doet Hewitt mee aan de Hopman Cup, waarin Duitsland de eerste tegenstander is. In groep A zijn de Verenigde Staten en Slowakije de overige opponenten.

Heup

Hewitt kwam voor het laatst in actie tijdens de Olympische Spelen, waar hij kansloos verloor van Rafael Nadal. De voormalig winnaar van de US Open en Wimbledon besloot zich aansluitend te laten opereren aan zijn heup, waar hij al langer last van had. Voor het eerst sinds 1998 sloot Hewitt het jaar af buiten de top vijftig, namelijk als nummer 67 van de wereld.

Australian Open

In het nieuwe jaar heeft Hewitt als doel terug te keren in de top tien. ''De laatste twee maanden heb ik hard getraind'', aldus de tennisser vrijdag. ''Het is nu een kwestie van zoveel mogelijk wedstrijden spelen om weer in mijn ritme te komen. Hopelijk ben ik op tijd in vorm voor de Australian Open eind januari.''

Hewitt stond in 2005 voor het laatst in de finale van een grandslamtoernooi. ''Als ik mijn oude niveau weer behaal, kan ik op een goede dag nog steeds iedereen verslaan'', kijkt hij met vertrouwen vooruit.