AMSTERDAM - Ajax heeft een mondeling akkoord bereikt met Gregory van der Wiel over diens contractverlenging. De verdediger zou dan tot de zomer van 2013 bij de Amsterdamse club blijven.

Dat zegt de zaakwaarnemer van de rechtspoot in de papieren editie van Voetbal International. Volgens hem moet alleen het nieuwe contract nog gecontroleerd en ondertekend worden.

Ajax hoopt na de winterstop ook om de tafel te gaan zitten met doelman Kenneth Vermeer, wiens huidige verbintenis in 2010 afloopt. Vermeer vervangt al enige tijd eerste doelman Maarten Stekelenburg, die kampt met een schouderblessure.

Delorge

Technisch manager Danny Blind zegt in het blad dat er concrete belangstelling is voor Laurent Delorge en Edgar Manucharyan. Die kregen aan het begin van het seizoen te horen dat ze naar een andere club mogen uitzien, net als Dennis Rommedahl en Kennedy Bakircioglü.

Volgens Sportweek zou de Zweedse aanvaller kunnen terugkeren naar zijn vaderland, waar Hammerby IF van zijn diensten gebruik zou willen maken.

Leonardo

Voormalig Ajax-trainer Henk ten Cate bevestigt in VI dat zijn Griekse club Panathinaikos aast op aanvaller Leonardo. Het contract van de Braziliaan loopt aan het eind van het seizoen af. Ten Cate haalde Leonardo naar de Amsterdamse club.