LOS ANGELES - De Amerikaanse basketbalclub Houston Rockets heeft Dikembe Mutombo teruggehaald voor zijn achttiende seizoen in de profcompetitie NBA. De 42-jarige veteraan tekende bij de Rockets een contract voor één seizoen.

Afgelopen seizoen speelde Mutombo 36 duels voor Houston Rockets maar sinds juni zat hij zonder club.

De in de Democratische Republiek Congo geboren basketballer is aangetrokken als back-up voor de Chinese center Yao Ming. Vorig seizoen was Mutombo waardevol voor de Rockets toen Yao Ming in februari een voet brak.

Mutombo, vader van zes kinderen, werd vier keer gekozen tot beste verdediger in de NBA.

Boston Celtics

Titelverdediger Boston Celtics heeft dinsdagavond in de Amerikaanse profcompetitie NBA voor de derde keer in vier duels verloren. Dit keer waren de basketballers van Portland Trailblazers te sterk: 91-86.

Boston Celtics was tot kerst bezig met een imposante serie in de NBA. De ploeg verloor slechts twee van de eerste 29 duels, de beste seizoenstart uit de geschiedenis van de club.

Afgelopen week aan de westkust van de Verenigde Staten ging het echter mis. In Los Angeles verloor de ploeg op 25 december van LA Lakers (92-83). Dat kwam na negentien zeges op rij hard aan bij de Celtics.

Fernandez

Portland nam dinsdag aan het begin van het vierde kwart een beslissende voorsprong van zes punten. Op 1 minuut en 11 seconden van het einde kwamen de Celtics nog terug tot twee punten, maar een interceptie van rookie Rudy Fernandez voorkwam dat Portland verder schade opliep.

Dan Gadzuric had slechts een geringe bijdrage aan de benauwde zege van Milwaukee Bucks op San Antonio Spurs (100-98). De Nederlander kreeg, zonder te scoren, iets meer dan 3 minuten speeltijd. Teamgenoot Francisco Elson kwam helemaal niet binnen de lijnen.

Uitslagen

Charlotte Bobcats - New York Knicks 89-93, Indiana Pacers - Atlanta Hawks 104-110, Miami Heat - Cleveland Cavaliers 104-95.

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 89-101, New Orleans Hornets - Washington Wizards 97-85, Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 107-100, San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 98-100, Sacramento Kings - LA Clippers 92-90.