LONDEN - Raymond van Barneveld is dinsdag in de derde ronde van het wereldkampioenschap van profbond PDC ontsnapt aan uitschakeling.

De Hagenaar, die het toernooi twee jaar geleden won, was in de beslissende elfde leg van de zevende set net wat koelbloediger dan Ronnie Baxter: 4-3. Van Barneveld gooide bij zijn eerste kans de wedstrijd direct uit. De Brit miste eerder drie pijlen om het duel te beëindigen.

Na Co Stompé en Jelle Klaasen is Van Barneveld de derde Nederlander in de kwartfinale van het WK.

Van Barneveld

Van Barneveld zat tegen Baxter niet goed in de wedstrijd. Hij had vooral moeite met zijn 'dubbels', waar hij slechts 31 procent scoorde. Baxter wist daarvan niet te profiteren.

Eerst liet hij bij een voorsprong van 2-3 in sets al na het duel te beslissen. Bij 3-3 in sets en 5-5 in legs kreeg hij opnieuw twee kansen Van Barneveld uit het toernooi te gooien, maar opnieuw had hij zijn zenuwen niet in bedwang.

Klaasen

Van Barneveld ontmoet nu Klaasen. Beide Nederlanders speelden in 2006 de finale van het wereldkampioenschap van profbond BDO (British Darts Organisation). Toen won Klaasen met 7-5. Later stapten Van Barneveld en Klaasen over naar de PDC (Professional Darts Corporation).

Van der Voort

Darter Vincent van der Voort is er dinsdagavond in Londen niet in geslaagd de kwartfinales van het wereldkampioenschap van profbond PDC te bereiken. De Nederlander verloor in de derde ronde van de als derde geplaatste Engelsman James Wade: 4-0.