MUNCHEN - Bayern München ziet af van een klacht tegen voorzitter Augusto Cesar Lendoiro van Deportivo La Coruna bij de wereldvoetbalbond FIFA over de handelwijze bij de transfer van Roy Makaay. "Voor ons is de kwestie ten einde", verklaarde dinsdagavond Bayerns manager Uli Hoeness.

Hij weerlegde daarmee uitspraken van zijn voorzitter Karl-Heinz Rummenigge eerder op de dag. Rummenigge wilde dat de FIFA zich zou uitspreken over het wekenlange getouwtrek om de Nederlandse spits. "Er zijn dingen gebeurd waar men bij Deportivo nog spijt van zal krijgen", aldus Rummenigge, die al contact zocht met de jurdische afdeling van de wereldvoetbalfederatie en kondigde eveneens officiële stappen aan.

Rekken

Voorzitter Lendoiro heeft de transfer van Makaay alsmaar proberen te rekken. De Spaanse club maakte geen haast met de benodigde papieren waardoor de presentatie van de Nederlandse aanvaller moest worden uitgesteld. Naast de administatieve problemen veroorzaakte vooral de onenigheid over de opleidingskosten vertraging. Voor een bedrag van 18,75 miljoen euro kwam de overgang toch rond.

Hoeness zei dat de uitspraken van Rummenigge emotioneel waren gedaan en ook volledig verklaarbaar waren. "Maar omdat er geen juridische klacht komt, is de zaak nu afgedaan".