LONDEN - De internationale hockeyfederatie FIH wil Duitsland een straf opleggen. De sanctie wordt uitgesproken omdat de wereldkampioen niet met het sterkste team aantreedt in de Champions Trophy in Nederland.

Secretaris-generaal Peter Cohen was dinsdag zeer pertinent. Het bestuur van de FIH vergadert tussen 21 en 23 augustus in Amsterdam. De federatie wil een dergelijke situatie voor de toekomst vermijden en is voornemens een voorbeeld te stellen. "Wij hebben alles gedaan om de Duitse bond op andere gedachten te brengen", aldus Cohen in een officiële verklaring.

Jeugdige

De Duitse hockeybond besloot de beste spelers te sparen voor het Europees kampioenschap van september in Barcelona. Voor de Champions Trophy is een jeugdige ploeg geselecteerd. Ook in Nederland is daar de nodige ophef over ontstaan.

De aanstaande Europese kampioen plaatst zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen in Athene. De Champions Trophy zou eerst in juni in Engeland plaats hebben, maar om financiële redenen gaven de Britten de organisatie terug.