AMSTERDAM - Ronaldo is niet van plan de fout te maken te snel zijn rentree te maken op de voetbalvelden. De geblesseerde Braziliaan stelde maandag tijdens een persconferentie in Rio de Janeiro dat hij pas weer gaat voetballen als hij volledig fit is.

"Ik wil zo snel mogelijk weer spelen, maar ik moet voorzichtig zijn. Ik wil het niet overhaasten, de club wil dit niet en ook de coach niet. We wachten zo lang als nodig is."

De inmiddels 32-jarige Ronaldo tekende eerder deze maand een contract bij het Braziliaanse Corinthians, nadat hij de afgelopen jaren werd geplaagd door blessureleed.

Knieblessure

In februari werd hij geopereerd aan zijn knie, zijn derde zware knieblessure uit zijn loopbaan. Ronaldo kwam toen nog uit voor AC Milan.

In de afgelopen drie jaar kwam Ronaldo bij Real Madrid en Milan vanwege de blessures niet verder dan 27 competitiewedstrijden.

Herstel

Op dit moment is de oud-wereldvoetballer van het jaar in de laatste fase van zijn herstel, maar er is geen termijn vastgesteld waarop hij zijn rentree gaat maken.

"Ik weet het echt niet", zei Ronaldo. "We moeten geduld hebben. We moeten niet vergeten dat ik aan het herstellen ben van een zeer serieuze blessure."

Corinthians is van plan om, als de fysieke gesteldheid van Ronaldo het toelaat, in januari een wedstrijd tegen de kersverse Argentijnse kampioen Boca Juniors te organiseren, waarin hij zijn debuut kan maken.