AMSTERDAM - Ron Jans moet zich verantwoorden voor het opsteken van zijn middelvinger in de slotfase van de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen. De trainer van FC Groningen heeft van de aanklager van de KNVB een brief gekregen waarin tekst en uitleg wordt gevraagd.

Jans uitte zijn frustratie nadat Paulo Henrique in de vijfde minuut van de blessuretijd de winnende treffer had gemaakt voor Heerenveen.

Foeke Booy hoeft niet bang te zijn voor een sanctie. De trainer van Sparta spuwde voor de camera's zijn gal over scheidsrechter Michel Winter na de met 3-2 verloren wedstrijd tegen Willem II.

Rood

Daarin kreeg zijn ploeg een omstreden strafschop tegen en kon Edouard Duplan met rood  vertrekken. Ondanks de pittige uitspraken van Booy wordt er geen vooronderzoek naar hem gestart.

Mogelijk wordt er nog wel actie ondernomen tegen Andwélé Slory. De Feyenoorder zou in de wedstrijd tegen NAC Breda een elleboogstoot hebben uitgedeeld aan Kees Kwakman. De aanklager betaald voetbal beslist later op de dag of hij een vooronderzoek instelt.