AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar sluit niet uit dat hij in de toekomst nog eens terugkeert bij Ajax.

Dat vertelde de aanwinst van Real Madrid zondag na zijn officiële afscheid van het Amsterdamse publiek. "Het zou heel mooi zijn om hier nog ooit terug te keren. Ik wil hier toch eens een keer de titel pakken."

Door een enkelblessure speelde Huntelaar op 9 november zijn laatste wedstrijd voor Ajax. In zijn drie seizoenen in Amsterdam won hij zowel de KNVB beker als de Johan Cruijff Schaal twee keer, maar de landstitel bleef buiten bereik.

"Die prijzen zijn mooi, maar mijn hoogtepunt hier waren misschien toch wel de Champions League-wedstrijden tegen Inter. Dat is toch het hoogst haalbare."

Eerbetoon

Huntelaar was duidelijk geëmotioneerd toen hij na een indrukwekkend eerbetoon van het veld stapte. "Dit is mooi en emotioneel", zei de spits, die drie jaar geleden tijdens de winterstop werd weggeplukt bij sc Heerenveen.

"Ik heb echt een brok in mijn keel. Het is ook niet makkelijk om afscheid te nemen, maar het hoort er nu eenmaal bij."

Champions League

Met Ajax kwam Huntelaar niet verder dan twee duels in de Champions League, maar dat aantal hoopt hij in Madrid uit te breiden.

Omdat Real in de winter slechts één speler in kan schrijven die dit seizoen al speelde in de Uefa Cup en Lassana Diarra werd overgenomen van Portsmouth, zit de kans er in dat Huntelaar buiten de boot valt.

Al te veel zorgen lijkt Huntelaar zich echter nog niet te maken. "Er kan er inderdaad maar eentje worden ingeschreven en ik wil er heel graag bij zijn. Daarom moet ik zorgen dat mijn naam op die lijst komt te staan."