UTRECHT - Ton du Chatinier maakt het seizoen af als trainer van FC Utrecht. Dat is de intentie van de clubleiding en de assistent-trainer zelf.

"We willen de zaak voor de rest van het seizoen intern oplossen. Alleen moeten we dan wel de KNVB mee hebben'', zei voorzitter Jan-Willem van Dop zondag.

Bank

Du Chatinier en oud-speler Robert Roest zaten zondag tegen Roda JC (3-1) op de trainersbank. Geen van beiden beschikt echter over een geschikt trainersdiploma en daarom werden in de media de namen van Ernie Brandts en Co Adriaanse al genoemd.

Du Chatinier is wel bezig met de cursus, maar is pas aan het eind van het seizoen klaar. De KNVB heeft voorlopig voor vier weken dispensatie verleend en buigt zich in januari, in overleg met de club, over de rest van het seizoen.

Van Dijk

Tevens werd bekend dat Gregoor van Dijk het aanvoerderschap bij FC Utrecht niet neerlegt. De middenvelder overwoog eerder deze week, na het ontslag van trainer Willem van Hanegem, zijn band in te leveren.

"Ik heb vandaag een gesprek gehad met voorzitter Jan-Willem van Dop. Ik blijf aanvoerder. Het heeft geen toegevoegde waarde als ik er mee stop. De emoties zijn nu ook gezakt. Er is een hoop gebeurd dit seizoen. Ik was boos en teleurgesteld, maar dat is nu na een paar dagen gezakt'', zei Van Dijk na afloop van de zege op Roda JC.

Reserve-aanvoerder Tim Cornelisse droeg zondag uiteindelijk de aanvoerdersband tegen Roda. Van Dijk is nog niet hersteld van een buikwandoperatie.