LONDEN - Liverpool is zondag in de Engelse voetbalcompetitie twee punten uitgelopen op Chelsea. Liverpool behaalde zelf bij Newcastle United de grootste overwinning van het seizoen (1-5), terwijl Chelsea op bezoek bij Fulham op 2-2 bleef steken.

 Koploper Liverpool staat nu drie punten voor op Chelsea.

''In december kun je geen kampioen worden, maar je kunt wel veel verliezen'', zette assistent-coach Sammy Lee van Liverpool de resultaten in perspectief. Hij heeft er bovendien vertrouwen in dat de ploeg van de Nederlanders Dirk Kuijt en Ryan Babel nog beter wordt:

''We hebben zeker nog niet het beste van deze ploeg gezien.'' Desondanks was trainer Joe Kinnear van Newcastle onder de indruk: ''We speelden tegen een van de beste teams die ik in lange tijd heb gezien.''

Aandeel

Babel had zondag met een doelpunt een aandeel in de grote zege bij Newcastle. Steven Gerard (2), Sami Hyypiä en Xabi Alonso (strafschop) maakten de andere treffers.

Chelsea kwam later op de middag bij Fulham op achterstand door toedoen van Clint Dempsey. Hij maakte vlak voor tijd ook de 2-2. Frank Lampard had tussentijds Chelsea aan twee goals geholpen.

Manchester

In verliespunten gemeten is Manchester United de nummer twee in Engeland. Maar mede door deelname aan het WK voor clubteams heeft de landskampioen ten opzichte van de concurrentie nog drie duels in te halen.

Het eerste is maandagavond, thuis tegen Middlesbrough. Bij drie overwinningen komt de ploeg van doelman Edwin van der Sar op een punt van Liverpool.

Arsenal

Arsenal, nummer vier in de stand, won op eigen veld met 1-0 van Portsmouth, de club die wordt getraind door voormalig Arsenal-boegbeeld Tony Adams.

John Metgod is een van zijn assistenten. Heel gemakkelijk ging het niet voor Arsenal, William Gallas scoorde pas negen minuten voor tijd.