AMSTERDAM - Ajax heeft zondagmiddag voor eigen publiek van ADO Den Haag gewonnen (3-0). Dario Cvitanich maakte alle doelpunten voor de Amsterdamse club. Luis Suarez was driemaal de aangever.

Cvitanich scoorde vorige week tegen De Graafschap (0-6) ook al twee keer. Ajax heeft nu net zoveel punten als koploper AZ, dat zondagmiddag nog in actie komt tegen NEC.

Huntelaar

Na de wedstrijd nam Klaas-Jan Huntelaar met veel vuurwerk afscheid  van het Amsterdamse publiek.

Trainer Marco van Basten bedankte de nieuwe spits van Real Madrid op de middenstip van de ArenA voor zijn inzet en doelpunten. "En vergeet niet, voor jou staat de deur hier altijd op een kier.''

Huntelaar vertelde even later dat hij trots is dat hij voor de mooiste club van Nederland mocht spelen. "En ik weet zeker dat er aan het einde van het seizoen een derde ster op jullie mooie shirt staat'', verwees hij naar een mogelijke dertigste landstitel.

Huntelaar kwam in de winterstop van het seizoen 2005/2006 over van Heerenveen. De spits maakte in 136 duels liefst 105 doelpunten voor Ajax. Huntelaar won tweemaal de nationale beker met de Amsterdamse club. Hij streed vergeefs voor de landstitel.